Opta Arquitectos

  • “ZOCO DE POZUELO” MALL RENOVATION, POZUELO DE A. – SPAIN

    2010
    Area:
    11.708 m2
    Developer:
    C. P. Zoco de Pozuelo
    Engineering:
    Episa
    Consultants:
    -
    Builder:
    -
    Abstract:

    The project consists in a shopping center renovation, made by this same practice back in 1983. 27 years of operation at full capacity and numerous multi-targeted interventions had led to a fragmented and slightly spoiled image that needed to be highly improved and renovated. The need to repair and replace most of the building’s roofs led to the idea of ​​unifying them in a large volume that served as a new covering, an outdoor facilities sheltering and outside commercial advertising mounting. As a result, a new unified external appearance was created that made the whole complex gain visibility for the road beside. Inside, little intervention was planned by the owners.