Opta Arquitectos

  • PENTHOUSE RENOVATION IN MADRID - SPAIN

    2007
    Area:
    228,51 m2
    Developer:
    (Private)
    Engineering:
    -
    Consultants:
    -
    Builder:
    Fernando Gouberna González
    Abstract:

    Located in a privileged area of ​​Madrid the intervention is the renovation of a two storey penthouse. On the lower floor little is made: update finishes, facilities and minimal changes in interior layout. The upper floor holds the original volume, on which large glazed openings are made to improve the lighting conditions and access to the large outdoor terrace. Special window boxes are made around the perimeter of the terrace with the aim of creating an urban oasis of greenery and vegetable plantations. A single material and colour is used for all exterior walls, benches and chill out. The subsequent creation of shaded areas and the future growth of vegetation will contribute to the perception of a natural oasis in the heart of the capital.