Opta Arquitectos

  • “GAUSS” LEARNING CENTER IN ALCOBENDAS – SPAIN

    1999-2001
    Area:
    801,21 m2
    Developer:
    Virtual Land S.L.
    Engineering:
    -
    Consultants:
    Luis Guibelalde Rivera
    Builder:
    PYC Ramos Constructora
    Abstract:

    Situated in a narrow street of the town of Alcobendas and between two other blocks, the building facade maintains the alignment all across his forehead. The local regulations limited the buildable area on the upper floors, so the floor plans were designed to be easily subdivided into classrooms with just a single nucleus of vertical communication. Outside, we just worked on two concepts: a ground floor storefront access and over it a glass curtain wall to ensure enough natural light on the upper floors in a dark and narrow urban site.